У бібліотеках міста триває тиждень Інтернету

2015-10-21-13Для бібліотек Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи уже традиційним стало проведення наприкінці жовтня «Тижня Інтернету у бібліотеці», під час якого відбуваються різноманітні заходи. Вони проводяться з метою популяризації безпечного користування Інтернетом, навчання ефективному пошуку інформації в мережі, використання електронного урядування тощо. 

Інтернет стає частиною життя людей. У центральній бібліотеці-філії для дітей №12, що на проспекті Миру, 76/2, відбувся тренінг «На теренах Інтернету» для учнів 4-А класу ЗОШ №30. Під час заходу школярі ознайомились з правилами спілкування в мережі Інтернет, дізналися як можна убезпечити себе від небезпечних кібертехнологій, розвивали вміння спілкуватись у соціальних мережах та чатах. З метою виховання культури спілкування бібліотекарі провели з школярами психологічні тести «Інтернет-дерево» та «Павутина». А наприкінці, за допомогою вікторини, перевірили якість засвоєння отриманих знань.
2015-10-21-10(1)

Незважаючи на свій юний вік, діти є активними користувачами Інтернету та соціальних мереж, тому повторення правил безпеки в мережі – дуже важливий етап тренінгу.
Учні були активними учасниками заходу й обіцяли бути чемними користувачами Інтернету.
На сьогодні чимало людей різного віку обирають покупки саме в Інтернет-магазинах. Адже так значно економляться час та гроші. Адже приємно, сидячи біля монітору вдома або офісі, замовити все, що забажаєте, та ще й набагато дешевше, ніж у звичайному магазині. Проте, купуючи в Інтернеті, слід пам’ятати й про ризики – натрапити на недобросовісного продавця.
2015-10-21-11Тож у бібліотеці-філії №11, яка знаходиться на Львівському шосе, 47/2, з 17 жовтня експонується виставка-порада «Купуємо в Інтернеті», де усі охочі можуть дізнатися про всі тонкощі даного процесу. На ній також до уваги користувачів представлена інструкція, як обрати безпечний Інтернет-магазин, як правильно розплачуватися банківською картою та які дані Інтернет-карти в жодному разі не можна передавати третім особам. Як купувати в Інтернеті швидко, зручно та безпечно – проконсультує бібліотекар.
2015-10-21-13

У бібліотеці-філії №8, що на Кармелюка,8, у Центрі електронного обслуговування громадян надаються консультації для користувачів щодо пошуку офіційної інформації в мережі Інтернет. Так, послугами Центру скористався читач бібліотеки Юрій Максименко. Він не лише переглянув інформаційні матеріали з електронного урядування, а й на сайті Хмельницької міської ради вивчав рішення останніх сесій.
“Добре, що в бібліотеці відкрито “Центр електронного обслуговування громадян”. Це дуже зручно” – зазначив Юрій Максименко. Особливо гарною новиною для нього, як і для багатьох інших відвідувачів стало те, що відтепер до послуг користувачів додався ще й доступ до мережі Інтернет через WI-FI.

Залишити коментар