Майстер-клас “Чудо-вареники”

dshm_varenyky19 грудня в стінах музею історії міста Хмельницького пройшов майстер-клас з розпису по тканині − одного із популярних видів народного декоративного мистецтва. В ньому передано складний світ людських почуттів і переживань, відбита палка любов до рідної землі, прагнення та мрії людини в краще майбутнє.dshm_varenyky2Народне декоративно-прикладне  мистецтво  живе на основі спадковості традицій, має глибинні зв`язки з історичним минулим, ніколи не розриває ланцюжка локальних і загальних законів, які передаються з покоління в покоління новими елементами. Тому викладач Наталя Лісова обрала для своїх робіт елементи-символи, спадщину українських умільців. Вміло  компонували  їх на заздалегідь вибраному форматі. Роботи виконані в техніці вільного  розпису.

Також важливу роль у сприйнятті глядачами виробу є кольорова гама останнього. Тут переважали  насичені  кольори і їх відтінки. Привчаючи молоде покоління до народно-декоративного мистецтва, викладач
Лісова Н.В. намагалась  прищеплювати  їм естетичні погляди, смаки, звичаєво-обрядові аспекти, бо це − одна із частин народної  художньої культури.

dshm_varenyky1

Залишити коментар