«Світ належить дітям!»

fresh1«Світ належить нам – дітям! І прийшли ми в цей світ чистими і світлими для того, щоб творити добро і бути щасливими, поважати старших і любити ближнього свого. В своїх маленьких долоньках тримати велику Матінку-Землю, плекаючи та оберігаючи її. Безмежно любити свою рідну Україну. Адже прийшли ми в цей світ задля миру на Землі. І цей світ належить нам – дітям!» Саме цими словами 16 лютого в Хмельницькій дитячій школі мистецтв розпочався звітний концерт зразкового ансамблю сучасного танцю «Фреш», присвячений 25-річчю від дня створення школи.

У дитячій школі мистецтв є можливість розвинути усі свої таланти. Окрім  хореографічного тут можна опанувати й музичне, театральне й образотворче мистецтва.  Присвячуючи звіт ювілею навчального закладу, режисерський задум Юлії Шенькарук об’єднав в концерті  єдиним сюжетом хореографічні постановки, що відтворюють роботу усіх відділень нашої школи. З першої хвилини концерту глядача захопило чарівне дійство.

fresh

Керівник зразкового ансамблю сучасного танцю  Юлія Шенькарук – креативна, творча особистість, яка не боїться експериментувати в своїй роботі, втілювати сміливі, цікаві ідеї у власних сюжетних постановках. Ось і цього разу глядачі немов потрапили в світ неповторних образів та рухів. Оформлення  сцени та оригінальні костюми сприяли активності дійства, переконливості, органічності його сприйняття глядачами. Невичерпна енергія та щирість дітей створили особливу атмосферу свята та гарного настрою.

В концертній програмі взяли участь майже 80 учасників. Це учні 1-8 класів та випускники ансамблю. Талановиті хореографічні постановки Юлії Шенькарук, у натхненому виконанні учасників ансамблю, неодноразово підкорювали  серця і глядачів, і прискіпливих членів журі поважних конкурсів. В цьому глядачі могли пересвідчитись, переглянувши танці «Справа в капелюсі», «Валіза», «От вінта», що отримали нагороди в номінації «За оригінальність постановки».

Залишити коментар